A mai dátum:
2021. november 27.


47.hét

FIGYELEM!

2021.11.26-án péntek délután 14:00-17:00-ig pácienseinknek ingyenes Covid-Antigén gyorsteszt vizsgálatot végzünk (orrból) a rendelőnkben panaszoktól függetlenül, az eredményt hivatalosan az EESZT-be feltöltve. Mivel időpontfoglalás nélkül lehet jönni kérem, hogy a tesztelésre várakozva a rendelő előtt is viseljenek maszkot, illetve tartsák be a másfél méteres távolságot egymástól!

Praxisunkban Sinopharm oltás akár első-, akár ismétlő oltásként pácienseinknek elérhető!

Aki 1 adagos Janssen (Johnson&Johnson) oltást szeretne felvenni (Sputnyik és Astra Zeneca után nem javasolt), kérem a rendelői telefonszámunkon jelezze rendelési időben!

Ingyenes influenza elleni védőoltásra is telefonon tudnak időpontot kérni.

Kérem, mielőbb jelentkezzenek rendelési időben a rendelő telefonszámán, ha még nem tették meg és nem adtunk időpontot, mert a influenza elleni oltás készletünk véges!

(2021.11.22)


Friss információk a Covid-19 fertőzés kezelésével és az oltásokkal kapcsolatban elérhetők a Covid-19 menüpont alatt!


A hétfői és szerdai rendelések utolsó fél órájában telefonhívásokat és betegeket nem fogadunk!

(2021.06.24)


Tisztelt Pácienseink!
Az egészségügyi vészhelyzet/járványügyi készültség 2022.01.01-ig meghosszabbítva!

——

A betegek KIZÁRÓLAG a rendelővel való TELEFONOS EGYEZTETÉS UTÁN (+36-1-435-5076), csakis időpontra JELENHETNEK MEG a rendelőben a háziorvosi rendelésen (vizsgálatra, beutalóért és receptért egyaránt), helyettesítés esetén is!
Rendelőben történő megjelenéskor MASZK használata KÖTELEZŐ !
(A telefonvonal a rendelési időben túlterhelt, kérjük legyen türelmes és próbáljon többször telefonálni!
Mindenkinek próbálunk segíteni!)

——

Az állandó gyógyszereiket elektronikusan felírhatjuk.

Saját rendelési időmben CSAK a saját praxisunkba tartozó betegeinknek tudunk elektronikus gyógyszerfelírásban segíteni (kivétel a hivatalos helyettesítés időszaka)!

A 2020. évi LVIII. törvény alapján a gyógyszertárakban megmarad a lehetősége annak, hogy a betegek TAJ-száma és a kiváltó személy személyazonosítása után kiválthassák más személy gyógyszereit (14 év alatti páciens gyógyszerének kiváltásához szükséges marad a papír alapú felírási igazolás, vagy meghatalmazás) !
Amennyiben szükséges meghatalmazás intézése a kiváltáshoz azt az Ügyfélkapun ( http://magyarorszag.hu ) keresztül, vagy a Kormányablakokban lehet (csak) személyesen elintézni!
A vonatkozó rendelkezés elérhetősége:

——

A keddi VÉRVÉTEL az egészségügyi vészhelyzet/járványügyi készültség idején A RENDELŐBEN NEM ELÉRHETŐ!
——

Ha idős, józsefvárosi lakos és házi gondozás keretén belül van szüksége házi segítségnyújtásra, illetve szociális étkeztetésre, hívja +36-1-477-0352 telefonszámot, vagy tájékozódjon itt.

——

Felhívjuk figyelmüket, hogy a honlap e-mail címe továbbra sem szolgál a kéréseik leadására!
TELEFONÁLJANAK (+36-1-435-5076) A RENDELÉSI IDŐMBEN!

——

Megértésüket és türelmüket megköszönve:
Dr. Tari Péter és Kátai-Uhály Teréz
(2021.06.24)

2020. július 01-től új törvény (2019 CXXII törv.) lépett életbe a társadalombiztosítás ellátásaira való jogosultságról:

Az egészségügyi szolgáltatási járulék összege 2021. január 1-jétől is havi 8000.-, vagyis napi 270.- Forint

Amennyiben 2020.07.01-től a magánszemélynek nincs érvényes biztosítása (a TAJ piros) és az egészségügyi járulék tartozása eléri a 6 hónapot (vagyis 2021.01.01-től 48000.- Forintot), akkor a NAV jelzése alapján a NEAK érvényteleníti a TAJ számot (a TAJ barna lesz), így nem tudják ingyenesen igénybe venni az egészségügyi ellátásokat, azokért fizetni kell (a sürgősségi, életveszélyes állapotok ellátásának kivételével). Érvénytelenítés után legkorábban a tartozás megfizetése utáni naptól lesz újra érvényes a TAJ szám.

Az ELMARADT egészségügyi JÁRULÉK, illetve a PIROS TAJ számmal történő ELLÁTÁS díja, illetve a BARNA TAJ számmal történő SÜRGŐSSÉGI ellátás díja adók módjára behajtható köztartozásnak minősül.

Ha a magánszemély méltányolható gazdasági vagy személyes okból nem tudja határidőre befizetni járulékát, fizetési kedvezményt kérhet a NAV-tól. Kérheti a fizetési kötelezettség halasztását, részletekben történő megfizetését, mérséklését vagy elengedését, illetve kezdeményezheti, hogy hozzátartozója fizethesse ki a járulékát.

Az alábbi linkeken további információkat talál:

https://www.nav.gov.hu/nav/ado/jarulek/Az_egeszsegugyi_szolg20200701.html

http://www.neak.gov.hu/felso_menu/lakossagnak/ellatas_magyarorszagon/jogosultsag_az_ellatasra/az_egsszsegbiztositas_szolgaltatasaira_jogosultak/egeszsegugyi_szolgaltatasi_jarulekfizetes

(2020.01.29)


Háziorvosi „zöldkártya”

Az Egészségügyi Törvény 40 éves korig 3 évente, 40 éves kor felett 2 évente kötelező háziorvosi vizsgálatot ír elő. Kérem azokat a pácienseinket, akik az elmúlt 3-4 évben nem jelentek meg a rendelésen, vegyék fel velünk a kapcsolatot, ha továbbra is a praxisomhoz szeretnének tartozni, hogy az egészségmegőrzésük érdekében szükséges szűrővizsgálatokat elvégezhessük. A több mint 4 éve meg nem jelenteket a praxisból kijelentem. Mivel praxisom telített csak azokat a pácienseket tudom visszavenni a kijelentés után, akik praxis ellátási területén laknak, s ezt lakcímkártyával, vagy érvényes albérleti szerződéssel igazolni tudják.

(2020.06.22)

FIGYELEM! 

2019. szeptember 01-től a VIII. kerületi betegek részére a 24 órás ÜGYELET ÚJ HELYEN, 

a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központban (Auróra utcai szakrendelő, JEK).

Bp., VIII. Auróra u. 22-28. Földszint. Telefon: +36-1-215-1644

(2019.08.30)


A hatályos jogszabályi rendelkezések (9/2012.(II.28.) NEFMI rendelet 6.§.1.-2., illetve 217/1997(XII.1.) Korm. rend. 3.A.§ 1;7) szerint a szakorvos az általa előírt vizsgálatokra a háziorvostól beutalót nem kérhet. A szakorvos a szükséges vizsgálatokat a beteg lakhelye szerinti rendelőben, vagy a saját intézetében végeztetheti el (a beteget beutalóval ellátva). Ezt a szakorvosok általában sajnos nem veszik figyelembe. Ha a szakorvos vizsgálatot javasol, kérni kell tőle beutalót is!

A törvényi előírásoknak megfelelően /a 379/2016(XII.2) Kormányrendelettel módosított 2016.XII.3-tól hatályos 102/1995 (VIII.25) Kormányrendelet alapján/ betegállomány ügyintézése miatt személyesen kell megjelenni a rendelőben! 


Czalbert doktor betegei kizárólag a 858-7409 telefonszámot hívják!!!

Akkor is, ha az orvosuk szabadságon van!!!