A mai dátum:
2022. december 01.


48.hét
A telefonvonal a rendelési időben túlterhelt, kérjük legyen türelmes és próbáljon többször telefonálni!
Mindenkinek próbálunk segíteni!

Az NNK 54194-1/2022/JIF iktatószámú levelére hivatkozva

2022.10.06-tól változnak a karantén szabályok:

Amennyiben a légúti, illetve egyéb tünetekkel orvoshoz forduló beteg esetén az ellátóorvos (háziorvos, kezelőorvos) megítélése szerint felmerül a Covid-19 betegség gyanúja, végezhet antigén-gyorstesztet a fertőzés kimutatása irányában.

A betegellátó orvosnak továbbra is el kell rendelnie és jelentenie kell a járványügyi rendszeren keresztül a beteg karanténját, amennyiben a Covid-19 betegség hivatalos teszttel megerősítésre került.

A légúti tünetekkel bíró beteg a klinikai tünetek megszűnéséig maradjon otthon, legalább 5 napig akkor is, ha időközben tünetei megszűntek. A beteg viseljen maszkot!

A meggyógyult Covid-19 beteg esetén a gyógyulása után nem szükséges tesztelés ahhoz, hogy közösségbe mehessen, de a háziorvosának továbbra is ki kell jelentenie őt a karanténból.

A beteggel egy háztartásban élők számára, amikor otthonukat elhagyják, javasolt a maszkviselés minimum 5 napig! 5 napig a Covid-19 betegségre jellemző tünetek kialakulását önmagukon ellenőrizzék. Ha tünetesek lesznek, jelentkezniük kell a háziorvosuknál.

—–   —–
 
Az eljárásrend alapján háziorvos továbbra is csak COVID-19 megbetegedés alapos gyanúja miatt végezhet Antigén gyorsteszt vizsgálatot ingyenesen (ennek eredményét az EESZT-be feltöltve).
 
A páciens által (utazáshoz), vagy munkáltató által kért Antigén (CoreTests® COVID-19 Ag) gyorsteszt vizsgálat rendelőnkben pácienseinknek elérhető előre egyeztetett időpontban, mely 10.000.- Forintba kerül (csakis a beteg nevére történő számla kiállításával, az eredmény EESZT-be való feltöltésével).
 

A koronavírus elleni  oltás önkéntes és ingyenes.

Amennyiben szeretné beoltatni magát, regisztráljon az erre szolgáló hivatalos honlapon

Az oltást csak azok kaphatják meg a kijelölt oltópontokon, akik a hivatalos lehetőségeken már regisztráltak!

Akik nem biztosak az oltásra való regisztrációjuk sikerességében itt tudják ellenőrizni, lekérdezni a regisztrációjuk állapotát!

Akiknek segítségre van szüksége a regisztrációhoz, illetve az oltási időpont foglaláshoz, azok értesítsenek engem. Időpontot egyeztetek velük és személyes találkozón segítek, hogy oltóközpontban oltáshoz jussanak.

—–   —–

Változás  a COVID-19 elleni védőoltások alkalmazásában (2022.01.14):
3. oltás 18 éven felülieknek: általános ellenjavallata egyik kombinációnak sincs. Janssen oltás után 2 hónappal adható a booster oltás.
– A 12-17 évesek 3. oltása az NNK javaslata alapján az alapimmunizáció után 4-6 hónap elteltével javasolt.
4. ismétlő oltás beadásáról dönthet az oltóorvos (oltóközpontban) ha ezt a három oltásban már részesült 18 éven felüli személy kéri, és a 3., booster oltás beadása óta már 4 hónap eltelt. Az olthatóság megítélése érdekében az oltóorvos szükség esetén konzultálhat a kezelőorvossal és/vagy háziorvossal. Az oltóanyag választás minden esetben az oltóorvos feladata.
– Azok az oltatlan személyek, akik a fertőzésen átestek, várakozás nélkül a betegségből felgyógyulás után olthatók. A fertőzöttségen való átesettség nem felel meg immunizációnak. Minden esetben a teljes oltási sor beadása szükséges. 
– A védőoltás beadása előtt Antigén gyorsteszt, vagy PCR teszt továbbra sem indokolt. 

(2022.01.19)


Kedves Várandósok, Kismamák, Szoptatós Anyukák, Terhességet tervezők!

A Kormányhivatal 2021.05.12-i tájékoztatása, Dr. Kásler Miklós EMMI Miniszter 2021.05.11-i levele, illetve a szakmai kollégium infektológiai tagozatának 2021.05.06-i ajánlása alapján:

 • Várandósok részére az első Covid-19 elleni mRNS alapú oltás 1. adagját a várandósság 12. hetétől javasolt beadni. Az ismétlő oltást a várandós a terhesség 36. hetéig, vagy a várható szülés előtt 4 héttel kaphatja meg. A kismamák oltása Pfizer (illetve Moderna) oltóanyaggal történik Kórházi Oltóközponton. Az oltáshoz szükséges a terhesgondozási kiskönyv bemutatása az oltóponton! A várandósok REGISZTRÁLJANAK az oltásra a 12. betöltött terhességi hét után! A várandósok emlékeztető oltása javasolt. Az oltás haszna nagyban felülmúlja a feltételezett oltási szövődmény jelentette rizikót. 3. oltás várandósság 13-35. hete között javasolható, 6 hónappal az alapoltás 2. dózisa után. Harmadik oltásra mRNS vakcina javasolt. Amennyiben az alapimmunizálás is mRNS vakcinával történt, akkor a 3. oltás is az alkalmazási előiratok szerint azonos típusú mRNS vakcinával történjen.
 •  A Covid-19 megbetegedés szempontjából a szoptatás önmagában nem kockázati tényező, ha a szoptató anyuka kockázati csoportba tartozik a szoptatás nem jelent kontraindikációt a védőoltás felvétele szempontjából. Az oltásra való regisztrációt követően a szoptatós anyuka a szülés után 2 héttel kaphatja meg az 1. oltását! “A jelenleg engedélyezett Covid-19 vakcinák nem replikálódó vakcinák, vagyis képesek immunválaszt létrehozni, de nem szaporodnak a gazdasejtekben. Mivel a nem szaporodó vakcinák nem jelentek kockázatot a szoptató nők, vagy csecsemőik számára, úgy gondolják, hogy a Covid-19 vakcinák sem jelentenek kockázatot a szoptató csecsemő számára. Ezért a szoptató nők kérhetik az oltást.” A szoptató anyukák, jelenleg, ha nincs kizáró tényező, akkor a Pfizer/Moderna vakcinát kaphatják Magyarországon!!! 
 • Terhességet tervező oltásra regisztrált nők megkaphatják bármelyik Covid-19 vakcinát. ” Jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy bármely vakcina, beleértve a Covid-19 vakcinákat is, termékenységi problémákat okozna. A rutinszerű terhességi teszt nem javasolt a Covid-19 oltás előtt. Ha az oltott személy teherbe kíván esni, akkor nem kell kerülnie a terhességet a Covid-19 oltás után.” Tervezett terhesség esetén a várandósság az oltás után kivárási idő nélkül bekövetkezhet. Tervezett fogantatás (pl. IVF) esetén célszerű kivárási idő az oltás után 72 óra.

(2021.11.23)


Gyakorlati teendők a védőoltás előtt

 • Az ügyintézés gyorsítása érdekében kinyomtatva, kitöltve vigye magával a beleegyező nyilatkozatot (lejjebb letölthető). Ennek kitöltése nélkül nem kaphatják meg az oltást!!!
 • Gondolja végig, hogy:
  • van-e krónikus betegsége,
  • a közelmúltban volt-e súlyos betegsége (különösen az elmúlt 3 hónapban),
  • volt-e az elmúlt 2 hétben akut megbetegedése?
 • Érdemes összeírni, hogy milyen gyógyszereket szed. Amennyiben a közelmúltban immunrendszert gyengítő kezelésben részesült, az erre vonatkozó dokumentációt javasolt magával vinni.
 • Vigye magával a személyazonosító iratait, TAJ-kártyáját!
 • A védőoltás előtt – a szokásos napi ritmusának megfelelően – igyon és egyen! Amennyiben vérvételkor, védőoltáskor vagy injekció beadása kapcsán előfordult már ájulás, akkor vigyen magával egy palack vizet és esetleg szőlőcukrot!
 • Lehetőleg olyan öltözékben érkezzen, amiben könnyen szabaddá tudja tenni a felkarját!
 • Az alkoholizmus tönkreteszi a szervezetet és így a védőoltásra adott immunválaszt is.
 • Az első oltás után kézhez kapják a papír alapú oltási igazolást, amit feltétlenül magukkal kell vinni a következő oltásokra is!

—–   —–

Beleegyező nyilatkozat a COVID-19 fertőzés elleni vakcina beadásához: 

https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/files/imce/hozzajarulo_nyilatkozat_vedooltashoz.pdf

Egyéb információkért látogasson el a www.koronavirus.gov.hu oldalra.

(2021.04.08)


A PCR tesztet végző intézmények listája és elérhetőségei

a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján érhetők el (kattintson ide)!

—–   —–

A Semmelweis Egyetem szakembereinek Covid-19 fertőzésről szóló tájékoztatója, otthoni ápolási útmutatója ide kattintva érhető el.

—–   —–

A Covid-19 fertőzés kezelésében alkalmazott FAVIPIRAVIR gyógyszer tájékoztatói elérhetők itt, kérem mindenki figyelmesen olvassa el az alkalmazási előiratot és a betegtájékoztatót!

—–   —–

A koronavírus fertőzésből gyógyultak jelentkezhetnek vérplazma adásra:

Telefon: +36-30-602-9250 | E-mail: verplazma@dpckorhaz.hu 

www.koronavirusplazma.hu

(2021.04.08)