A mai dátum:
2021. november 27.


47.hét
A telefonvonal a rendelési időben túlterhelt, kérjük legyen türelmes és próbáljon többször telefonálni!
Mindenkinek próbálunk segíteni!
——
Az egészségügyi vészhelyzet/járványügyi készültség 2022.01.01-ig meghosszabbítva!

A koronavírus elleni  oltás önkéntes és ingyenes.

A Józsefvárosi Önkormányzat 8. kerülei lakcímmel rendelkező, rászorulók részére Covid-oltás felvétele esetén támogatást nyújt. Részeletek itt és itt olvashatók.

Amennyiben szeretné beoltatni magát, regisztráljon az erre szolgáló hivatalos honlapon, illetve ha levelet kapott, küldje vissza!

Az oltást csak azok kaphatják meg a kijelölt oltópontokon, akik a hivatalos lehetőségeken már regisztráltak!

Akik nem biztosak az oltásra való regisztrációjuk sikerességében itt tudják ellenőrizni, lekérdezni a regisztrációjuk állapotát!

Akiknek segítségre van szüksége a regisztrációhoz, illetve az oltási időpont foglaláshoz, azok értesítsenek engem. Időpontot egyeztetek velük és személyes találkozón segítek, hogy oltóközpontban oltáshoz jussanak.

——

Akik érvényesített regisztrációval rendelkeznek a koronavírus elleni oltásra és még nem kaptak oltást, időpontot tudnak foglalni maguknak oltóközpontba, a hivatalos időpontfoglaló oldalon felkínált vakcinák számukra megfelelő változatára. Mindenki csak egy foglalást tud leadni az oldalon, és a véglegesített foglalása már nem módosítható (sem a hely, sem az időpont)! Az időpontfoglalásról e-mailt, az oltás előtti napon pedig emlékeztető üzenetet kapnak. 

Kérem, hogy aki a az online időpontfoglaló rendszeren keresztül kapja meg az oltását, ÉRTESÍTSEN MINKET, hogy feleslegesen ne keressük Őt!

Átvészelt fertőzés után – a jelenlegi szabályozások alapján – nem kell megvárni a 3 hónap elteltét!

——

Emlékeztető (3., booster oltás):

Azon páciensek jelentkezhetnek ismétlő oltásra, akik elmúltak 18 évesek és a második oltásukat már több mint 4 hónapja megkapták. Az oltás felvétele elsősorban kijelölt oltópontokon történik, melyhez jelentkezniük kell a hivatalos időpontfoglaló oldalon.

(2021.08.04)


Kedves Várandósok, Kismamák, Szoptatós Anyukák, Terhességet tervezők!

A Kormányhivatal 2021.05.12-i tájékoztatása, Dr. Kásler Miklós EMMI Miniszter 2021.05.11-i levele, illetve a szakmai kollégium infektológiai tagozatának 2021.05.06-i ajánlása alapján:

 • Várandósok részére az első Covid-19 elleni mRNS alapú oltás 1. adagját a várandósság 12. hetétől javasolt beadni. Az ismétlő oltást a várandós a terhesség 36. hetéig, vagy a várható szülés előtt 4 héttel kaphatja meg. A kismamák oltása Pfizer (illetve Moderna) oltóanyaggal történik Kórházi Oltóközponton, melyekre a Kormányhivatal illetékesei irányítják Őket a háziorvos jelzése alapján. Az oltáshoz szükséges a terhesgondozási kiskönyv bemutatása az oltóponton! A várandósok REGISZTRÁLJANAK az oltásra, majd a 12. betöltött terhességi hét után jelezzék felénk az oltásigényüket, hogy az oltási folyamatot elindítsuk!
 •  A Covid-19 megbetegedés szempontjából a szoptatás önmagában nem kockázati tényező, ha a szoptató anyuka kockázati csoportba tartozik a szoptatás nem jelent kontraindikációt a védőoltás felvétele szempontjából. Az oltásra való regisztrációt követően a szoptatós anyuka a szülés után 2 héttel kaphatja meg az 1. oltását! “A jelenleg engedélyezett Covid-19 vakcinák nem replikálódó vakcinák, vagyis képesek immunválaszt létrehozni, de nem szaporodnak a gazdasejtekben. Mivel a nem szaporodó vakcinák nem jelentek kockázatot a szoptató nők, vagy csecsemőik számára, úgy gondolják, hogy a Covid-19 vakcinák sem jelentenek kockázatot a szoptató csecsemő számára. Ezért a szoptató nők kérhetik az oltást.” A szoptató anyukák, jelenleg, ha nincs kizáró tényező, akkor a Pfizer/Moderna vakcinát kaphatják Magyarországon!!! A várandósok emlékeztető oltása javasolt. Az oltás haszna nagyban felülmúlja a feltételezett oltási szövődmény jelentette rizikót. 3. oltás várandósság 13-35. hete között javasolható, 6 hónappal az alapoltás 2. dózisa után. Harmadik oltásra mRNS vakcina javasolt. Amennyiben az alapimmunizálás is mRNS vakcinával történt, akkor a 3. oltás is az alkalmazási előiratok szerint azonos típusú mRNS vakcinával történjen.
 • Terhességet tervező oltásra regisztrált nők megkaphatják bármelyik Covid-19 vakcinát. ” Jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy bármely vakcina, beleértve a Covid-19 vakcinákat is, termékenységi problémákat okozna. A rutinszerű terhességi teszt nem javasolt a Covid-19 oltás előtt. Ha az oltott személy teherbe kíván esni, akkor nem kell kerülnie a terhességet a Covid-19 oltás után.” Tervezett terhesség esetén a várandósság az oltás után kivárási idő nélkül bekövetkezhet. Tervezett fogantatás (pl. IVF) esetén célszerű kivárási idő az oltás után 72 óra.

(2021.11.23)


Gyakorlati teendők a védőoltás előtt

(mivel nem csak saját háziorvosának rendelőjében kaphatja meg az oltást)

 • Az ügyintézés gyorsítása érdekében kinyomtatva, kitöltve vigye magával a beleegyező nyilatkozatot (lejjebb letölthető)! Ennek kitöltése nélkül nem kaphatják meg az oltást!!!
 • Gondolja végig, hogy:
  • van-e krónikus betegsége,
  • a közelmúltban volt-e súlyos betegsége (különösen az elmúlt 3 hónapban),
  • volt-e az elmúlt 2 hétben akut megbetegedése?
 • Érdemes összeírni, hogy milyen gyógyszereket szed. Amennyiben a közelmúltban immunrendszert gyengítő kezelésben részesült, az erre vonatkozó dokumentációt javasolt magával vinni.
 • Vigye magával a személyazonosító iratait, TAJ-kártyáját!
 • A védőoltás előtt – a szokásos napi ritmusának megfelelően – igyon és egyen! Amennyiben vérvételkor, védőoltáskor vagy injekció beadása kapcsán előfordult már ájulás, akkor vigyen magával egy palack vizet és esetleg szőlőcukrot!
 • Lehetőleg olyan öltözékben érkezzen, amiben könnyen szabaddá tudja tenni a felkarját!
 • Az alkoholizmus tönkreteszi a szervezetet és így a védőoltásra adott immunválaszt is.
 • Az első oltás után kézhez kapják a papír alapú oltási igazolást, amit feltétlenül magukkal kell vinni a második oltásra is!

——

Beleegyező nyilatkozat a COVID-19 fertőzés elleni vakcina beadásához: (Ennek kitöltése nélkül nem kaphatják meg az oltást!!!)

https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/files/imce/hozzajarulo_nyilatkozat_vedooltashoz.pdf

Egyéb információkért látogasson el a www.koronavirus.gov.hu oldalra.

(2021.04.08)


Háziorvos csak COVID-19 megbetegedés alapos gyanúja, illetve kontaktkutatás miatt kérhet ingyenes, az Országos Mentőszolgálat által végzett COVID-19 tesztet!

A karantén utáni felszabadító-, illetve az egyéb indokkal kért teszt minden esetben  fizetős vizsgálatok és mindenkinek magának kell intéznie.

A PCR tesztet végző intézmények listája és elérhetőségei

a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján érhetők el (kattintson ide)!

——

A Semmelweis Egyetem szakembereinek Covid-19 fertőzésről szóló tájékoztatója ide kattintva érhető el.

——

A Covid-19 fertőzés kezelésében alkalmazott FAVIPIRAVIR gyógyszer tájékoztatói elérhetők itt, kérem mindenki figyelmesen olvassa el az alkalmazási előiratot és a betegtájékoztatót!

——

A koronavírus fertőzésből gyógyultak jelentkezhetnek vérplazma adásra:

Telefon: +36-30-602-9250 | E-mail: verplazma@dpckorhaz.hu 

www.koronavirusplazma.hu

(2021.04.08)